Pravila o kolačićima

1. O kolačićima

1.1 Kolačić je datoteka koja sadrži identifikator (niz slova i brojeva) koji veb server šalje veb pregledaču i koji pregledač čuva. Identifikator se potom šalje nazad serveru svaki put kada pregledač zatraži stranicu od servera.

1.2 Kolačići mogu biti ili “stalni” kolačići ili kolačići “sesije”: stalni kolačić će biti čuvan u veb pregledaču i ostaje validan do postavljenog datuma isteka, osim ako ga korisnik ne obriše pre tog datuma; kolačići sesije ističu na kraju korisničke sesije, kada je veb pregledač zatvoren.

1.3 Kolačići obično ne sadrže informacije koje lično identifikuju korisnika, ali lične informacije koje čuvamo mogu biti povezane sa informacijama čuvanim u kolačićima i dobijenim iz njih.

2. Kolačići koje koristimo

2.1 Kolačiće koristimo za sledeće svrhe:
(a) autentifikacija – koristimo kolačiće da vas identifikujemo prilikom posete naših veb stranica i tokom navigacije na našim veb stranicama;
(b) analiza – koristimo kolačiće koji nam pomažu da analiziramo upotrebu i performanse naših veb stranica i usluga; i
(c) saglasnost kolačića – koristimo kolačiće za čuvanje vaših preferencija u vezi sa upotrebom kolačića tokom pregledanja veb stranice.

3. Kolačići koje koriste naši provajderi usluga

3.1 Naši provajderi usluga koriste kolačiće i ti kolačići mogu biti čuvani na vašem računaru kada posetite naše veb stranice.

3.2 Za analizu upotrebe naših veb stranica koristimo uslugu Google Analytics. Google Analytics prikuplja informacije o upotrebi veb stranica putem kolačića. Informacije prikupljene o našim veb stranicama se koriste za kreiranje izveštaja o upotrebi naših veb stranica. Googleova pravila o zaštiti privatnosti su dostupna na stranici: Google Zaštita privatnosti

3.3 Koristimo Facebook Pixel za analizu upotrebe naših veb stranica. Ova usluga koristi kolačiće da bi osigurala da se naši oglasi prikazuju pravim ljudima i da bi se kreirala ciljna publika. Pravila o zaštiti privatnosti ovog provajdera usluga možete pogledati na ovoj adresi.

4. Upravljanje kolačićima

4.1 Većina pregledača vam omogućava da odbijete prihvatanje kolačića i da obrišete kolačiće. Metode za njihovo upravljanje se razlikuju u zavisnosti od pregledača i verzije pregledača. Međutim, možete dobiti aktuelne informacije o blokiranju i brisanju kolačića preko ovih linkova:

4.2 Blokiranje svih kolačića će negativno uticati na upotrebljivost mnogih veb stranica.

4.3 Ako blokirate kolačiće, nećete moći da koristite sve funkcije naših veb stranica.

Scroll to Top

Izaberi svoju zemlju